Henkinen alkemisti

Moduuli 3

Varaa aika vihkimykseen

Sielu 3

Vihkimykset tehdään etänä sovittuna aikana. Voit valita kolmesta allaolevasta ajasta, varaathan aikasi sähköpostilla [email protected]

Tarkoitus on tehdä teille joukkovihkimys, mutta jos ajat eivät sovi, ehdota omaa aikaa sähköpostitse.

 • Ensimmäinen aika heti zoomin jälkeen klo 13:30-14:00
 • Toinen aika ma 4.7. klo 18:00-18:30
 • Kolmas vaihtoehto ti 5.7. klo 18:00-18:30

Vihkimysten vastaanottaminen

Asetu selinmakuulle sovittuna aikana n.30min. ajaksi ja ole vastaanottavaisena. Pidä huoli, että saat olla rauhassa ilman häiriötekijöitä kyseisen ajan. Muita valmistelua ei tarvita. Vihkimykset menevät läpi vaikka sattuisit nukahtamaan kesken kaiken.

Heti vihkimyksen jälkeen olet valmis tekemään hoitoja.

Manifestaatiosta edelleen

Manifestaatiokaavion tarkastelu näyttäytyy monelle varmasti hyvin teoreettisena ja siten myös hyvin etäisenä, mahdollisesti jopa ihan hyödyttömän tuntuisena asiana, mutta se on hyvin tärkeä aspekti kaikessa siinä, mitä pyrimme saavuttamaan. On hyvä edes jollain tasolla tiedostaa manifestaatioprosessi, sillä sen kautta elämäsi alkaa hahmottua selkeämpänä ja vähitellen pääset ottamaan todelliset ohjat käsiisi elämäsi ilmentämisessä ja kokemisessa.

Monet ovat varmasti miettineet tahoillaan elämäntarkoitusta ja omaa elämäntehtäväänsä. Miksi olemme täällä, ja jos Jumala on hyvä, miksi näin paljon pahuutta tapahtuu, jne. Vastaus on ilmeinen, jos ymmärrämme yllä olevat kaaviot. Ajatellaan alkulähdettä, kaikkien mahdollisuuksien kenttää, jossa kaikki on rakkautta ja puhdasta tietoisuutta, mutta ei ole mitään mihin verrata itseä, koska ei ole mitään muuta. Tälle alkulähteelle, Jumalalle, syntyy tarve kokea, miltä tuntuu olla rakkaus. Se ei voi kuitenkaan onnistua ilman dualismin eli kaksijakoisuuden syntyä, koska kokemukseen tarvitaan jotain muuta, itsensä ulkopuolista, johon verrata itseä. Jotta alkulähde voisi kokea, miltä tuntuu olla tätä muttei tuota, sen olisi pakko luoda jotain itsensä ulkopuolelle. Se ei kuitenkaan ollut mahdollista, sillä Jumala oli jo kaikki.

Tarvittiin siis silmänkääntötemppu, jotta erillisyyden kokemus voisi syntyä. Niinpä Jumala, alkulähde, päätti luoda jotain, joka olisi vähemmän kuin hän itse – jotain, jolta puuttuisi tiettyjä ominaisuuksia mutta jolla olisi kuitenkin potentiaali kasvaa esikuvansa kaltaiseksi, Jumalaksi, joka olisi kaikki, mutta aineen maailmassa.

Jumala loi siis tilan ja ajan, jotta kehittyminen aineessa voisi tapahtua. Jotta alkulähde voisi kokea rakkauden, täytyisi olla olemassa myös kokemus pelosta. Pelko ei ollut kuitenkaan todellinen, vaan ainoastaan mielen luoma heijaste siitä, mitä rakkaus ei ole. Ajan saatossa ihminen on kuitenkin vajonnut niin syvälle tähän erillisyyden harhaan, että on unohtanut oman Jumalaisen alkuperänsä.

Silmänkääntötemppu oli siis ajan, tilan ja vastakkaisuuksien heijaste kokemuskentässämme. Jos tämän ymmärtää täysin, ymmärtää myös sen, että mitään absoluuttista pahaa ei ole olemassa, mutta koska ihmisellä on vapaa tahto ilmentää mitä tahansa, hän voi ilmentää myös itsekkäistä tarpeistaan käsin, jos on harhautunut syvälle pelon maailmaan. Paha ilmenee maailmassa vain ja ainoastaan ihmisen erillisyyden harhan vuoksi. Kun ihminen sitten vähitellen, karman oppiläksyjen kautta, oppii tekemään valintansa rakkauteen nojautuen, hän alkaa kasvaa takaisin kohti alkuperäistä jumaluutta, josta hän on syntynyt.

Ihminen voi kasvaa täydellisyyteen asti ja lopulta sulautua kokonaan perimmäiseen jumaluuteen ja tulla siksi mitä hän on aina ollutkin – Jumalaksi.

Jumala päätti siis hankkia kokemuksia olemisen kaikista mahdollisista muodoista ja skenaarioista. Tapahtui ns. alkuräjähdys ja se tapahtuu edelleen, se tapahtuu niin kauan kuin luominen on käynnissä. Edelleen on olemassa alkuräjähdyksen pikkuruinen tiivispiste, josta kaikki purkautuu ulos. Eikä ole vain yhtä alkuräjähdyksen pistettä, vaan meissä kaikissa on oma luomisen keskus, josta oma todellisuutemme kumpuaa ulos ja sekoittuu hyvin monimutkaisella tavalla kaikkiin muihin luomisen keskuksiin ja niistä purkautuviin tapahtumiin.

Kun Jumala päätti kokea itsensä aineessa, purkautui hänen tietoisuudestaan ulos kaikki mahdollisuudet samanaikaisesti ilmenevän ajan tilaan. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella syntyneellä asialla on oma jumalallinen kipinänsä ja siten mahdollisuus kasvaa esikuvansa kaltaiseksi aineen ja tietoisuuden evoluution piirissä. Jokaisella aineen hiukkasellakin on siis oma tietoisuutensa ja kasvun potentiaalinsa. Lisäksi tämä tarkoittaa sitä, että todellisuudessa kaikki tapahtuu samanaikaisesti, tässä hetkessä. Ainoastaan mielemme pilkkova tapa tulkita asioita tuottaa meille kokemuksen lineaarisesta ajasta ja erillisyydestä. Joogisesti puhutaan mayasta, maailman harhasta. Tiedän, että sinun on ehkä vaikea hahmottaa tätä kaikkea kunnolla, mutta palaamme näihin asioihin vielä monta kertaa ja vähitellen kuva selkenee.

Jumala siis eriytti itsestään lukemattomia jumalkipinöitä elämään ja kasvamaan tietoisuuden kaikille tasoille. Mitä alemmalle tietoisuuden tasolle menemme, sitä heikommin tiedostamme oman alkuperämme ja sitä matalammassa värähtelyssä olemme. Ei ole varsinaisesti mitään muuta, mikä erottaisi ilmenevän muodon toisesta kuin sen värähtelytaajuus. Kun kaikki mahdollisuudet ovat olemassa, on luonnollisesti olemassa myös mahdollisuus valita, elääkö pelossa vai rakkaudessa. Tätä mahdollisuutta moni jumalkipinä onkin käyttänyt hyväkseen – ei siksi että olisi pohjimmiltaan paha, vaan puhtaasti tiedostamattomuudestaan johtuen. Karma takaa jokaiselle ulospääsyn itsekkyyden toimintaperiaatteista, ja kun itsekkyys vaihtuu rakkaudeksi ja myötätunnoksi muita jumalkipinöitä kohtaan, astuu ihminen Dharman tilaan. Dharmassa ei olla enää ristiriidassa maailmankaikkeuden värähtelyn kanssa, vaan harmoniassa ja sopusoinnussa kaiken ilmenevän kanssa. Kaikki vastustus on loppunut ja ihminen alkaa hahmottaa ns. suuren suunnitelman syyn ja seurauksen. Harmonia maailmankaikkeuden ilmennyksen kanssa aiheuttaa vuorostaan sen, että maailmankaikkeus alkaa palvella meitä; kaikki hyvä alkaa virrata elämäämme täysin ponnistelematta. Riittää, että mielemme lähettää impulssin tarpeesta, ja se täytetään. Ihmisellä ei tässä kohtaa ole mitään tarvetta luoda mitään sellaista, joka loisi valheellista turvallisuuden tunnetta, sillä hän ei kaipaa materiaalista turvaa, vaan nojaa henkeen ja sen voimaan. Ihminen ei enää pelkää mitään, kaikki pelot ovat kuolleet ja ihminen on vapaa inkarnaatioiden sykleistä. Kun fyysisyys hajoaa kuoleman hetkellä, täydellisyyden saavuttaneen ihmisen jumalkipinä jatkaa kehittymistään muissa maailmoissa. Tätä on edeltänyt satojen tai jopa tuhansien inkarnaatioiden sykli maapallolla.

Meillä kaikilla on sama elämäntehtävä, mutta jokaisella on oma tapansa ilmentää sitä. Kaikkien elämäntehtävänä on tuoda rakkaus elämään, auttaa muita havahtumaan rakkauteen, kauneuteen, iloon ja yltäkylläiseen elämään, jossa keneltäkään ei puutu mitään. Havahtuminen jumaltietoisuuteen tarkoittaa muun muassa sen ymmärtämistä, että antaminen on saamista. Se on ehkäpä kaikkein vaikein oppiläksy sisäistää, sillä olemme niin vahvasti ankkuroituneet pelon ja puutteen ilmapiiriin. Todellisuudessa mitä enemmän annat, sitä enemmän saat, mutta antamisen tulee olla pyyteetöntä. Jos annat saadaksesi, olet itsekäs, eikä laki toimi hyväksesi. Uskon, että sinullakin on ollut jokin kokemus, joka puhuu tämän universaalin lain toimivuuden puolesta. Monesti nämä kokemukset ovat hyvin pieniä elämän asioita, joihin emme kiinnitä sen enempää huomiota, vaikka pitäisikin. Kerron omakohtaisen esimerkin. Olin lenkillä koiran kanssa ja huomasin, että jonkun auto oli jäänyt jumiin loivaan ylämäkeen mustan jään takia. Sidoin koirani lyhtytolppaan ja tuuppasin auton liikkeelle. Auto pääsi hetkessä jatkamaan matkaansa. En nähnyt kuljettajaa, enkä missään vaiheessa pyrkinyt tai edes toivonut saavani mitään hyvitystä itselleni, ja siksi sainkin kokea aivan huikean palkinnon pienestä avunannosta, jonka ohimennen tein tuntemattomalle.

Tunsin suunnattoman rakkauden ja ilon lävistävän itseni. Se ei tuntunut olevan missään järkevässä suhteessa siihen, mitä olin antanut, vaan sain todellakin yltäkylläisesti takaisin. Kaikki johtui pyyteettömyydestä – silloin laki toimii. Yleensä kykenemme pyyteettömyyteen vain elämän pienissä asioissa. Siksi ensi kosketus lain toimintaperiaatteisiin tulee juuri näistä elämän mitättömiltä tuntuvista pikkuruisista asioista.

Toinen esimerkki. Lupasin ex-appiukolle, että hankin heille joulukuusen. Tämäkin kumpusi ihan vain halusta auttaa. Ihmettelin itsekin jälkeen päin, että mikäs juttu tämä nyt oli, mutta se tuntui oikealta. Seuraavana päivänä yksi joogaopettajistamme lähetti minulle viestin ja kysyi, miksi joogakoulumme suihkutilassa on kaksi siististi verkkoihin pakattua joulukuusta. En osannut vastata. Hetken kuluttua toinen opettajamme ilmoitti, että joku nimettömänä pysytellyt asiakas oli käynyt lahjoittamassa meille kaksi kuusta. Näin laki toimii: sen mitä pyyteettömästi annat, saat moninkertaisena takaisin. Ja toimii muuten rahan kanssa ihan samalla tavalla. Jos annat kympin, saat satasen takaisin jne. Millä summalla uskallat kokeilla? Alkoiko pelottaa? Ei se mitään, harjoitellaan pienillä teoilla, ettei ego säikähdä liikaa.

Alitajunta

Alitajunta on mielen komponentti, joka ohjaa meitä todellisuudessa paljon enemmän kuin päivätietoisuutemme. Se aiheuttaa paljon ongelmia. Alitajunta on täysin kylmä ja tunteeton, se toimii kuin kone. Se toimittaa sille annetut tehtävät sellaisenaan, olivatpa ne meille hyväksi tai ei. Ongelma on siinä, että päivätietoisuutemme ei ole kosketuksissa alitajunnan kanssa, emmekä siksi tajua, että meitä ohjaillaan. Eikö vain? On ihan kuin joku kolmas osapuoli ohjailisi meitä ja meidän elämäämme. Mitä voimme tehdä asialle? Miten alitajunnan voi ohjelmoida uudelleen, tai vanhan ohjelmoinnin purkaa pois, ja mikä sen on ylipäätään ohjelmoinut sellaiseksi kuin se nyt on? Herää paljon kysymyksiä. Onneksi niihin on myös vastaukset.

Aiemmin jo mainitsin siitä, miten mieli toimii; miten se lyö leimoja asioille ja miten se lakkaamatta määrittelee asioita. Sen tehtyään mieli syöttää määritelmät alitajunnalle ja antaa sille vallan toimia näiden määritelmien ja leimojen pohjalta, jotta se itse voi keskittyä siihen minkä se parhaiten osaa: lyömään lisää leimoja asioille.

Alitajunta tallentaa myös menneisyyden tapahtumat. Jos poltat vahingossa kätesi, kokemus tallentuu alitajuntaan, jotta osaisit seuraavalla kerralla varoa tulta ihan vaistomaisesti. Tämä on varsin kätevää ja hyvä juttu, kun puhutaan ihmiselämän ensimmäisistä vuosista, mutta jos ja kun alitajunta täyttyy vääränlaisista tulkinnoista tai liian suppeista näkökannoista, alkavat ongelmat kasaantua. Et enää ota elämää vastaan sellaisena kuin se ilmenee, vaan kaikki suodattuu mielesi suotimien läpi pikavauhtia, ja lopullinen tulkintasi voi olla jotain ihan muuta kuin mitä se olisi, jos olisit vapaa näistä ennakkoasetelmista.

Mieli toimii aina ajassa, ja sydän läsnäolevassa hetkessä. Siksi ajasta irrottautuminen on välitön ratkaisu ongelmaamme. Läsnäolo, tietoisuus ja meditatiivinen tila ovat portteja syvälle mielen syövereihin, meditatiivisessa tilassa et enää samaistu ajatuksiisi tai tunteisiisi vaan pääset tarkkailemaan niitä ja niiden syntymekanismeja. Ihmisen tietoisuus ilmenee monilla eri tasoilla. Ensimmäisenä tulevat vastaan astraalitasot (tunne-energiat), sitten mentaaliset tasot ja vasta sitten buddhiset tietoisuuden tasot ja sitäkin korkeammat tasot. Jokaisella tasolla tietoisuutesi kohtaa tiettyjä haasteita, jotka sen on voitettava päästäkseen laajenemaan seuraavalle tasolle. Tietoisuuden laajentuminen mahdollistaa sinulle syvemmän ja tarkemman tarkkailijan roolin.

 

Marssijärjestys on siis: 1) hallitse tunteesi, 2) hallitse ajatuksesi, 3) samaistu sieluusi, 4) samaistu henkeen, ja lopulta 5) tule tietoiseksi luojaksi.

 

Esoteerikoiden mukaan tietoisuuden tasoja on seitsemän jokaisella tasolla. Eli 7 astraalitasoa, 7 mentaalista tasoa jne. Jokainen taso pitää sisällään haasteita, jotka tulee voittaa, jotta voit edetä omalla henkisen kasvun polullasi.

Joogit taas puhuvat viidestä henkisen kehittymisen vaiheesta. Nämä eivät vastaa edellä mainittuja tietoisuuden tasoja, mutta antavat hyvän kuvan siitä, mistä henkisessä kasvussa oikein on kyse.

 

Saram Pad – kuherruskuukausi. Kaikki on kivaa ja uutta henkisellä matkallasi, sinulla on ulkopuolinen auktoriteetti, olet ulkoistanut Jumalan.

Karam Pad – työn tekeminen, kurinalaisuutta ja vastuuta. Henkisten harjoitusten tekemistä ja itsenäistymistä.

Shakti Pad – egon haaste. Nyt joko peräännyt kokonaan, jäät jumiin kehityksessäsi tai voitat kaikki haasteet. Nyt on otettava kaikki opit käyttöön ja se on tehtävä yksin. Kukaan ei ymmärrä – tuntuu, että Jumalakin on sinut hylännyt. Egosi tekee kuolemaa.

Sahej Pad – suuri suunnitelma paljastuu. Olet hyvin harmoniassa ilmenevän maailmankaikkeuden kanssa. Sinusta on tullut maailman palvelija ja kaikki elämän palaset alkavat loksahdella paikoilleen.

Sat Pad – mestaruus. Täydellinen sopusointu ja yhteistyö maailmankaikkeuden kanssa. Dharmaa ja autuutta.

Pranayamasta

eli hengitysharjoituksista

Ihmiskunnan suurin ongelma on stressi ja pranayama on yksi parhaista välineistä lieventää stressin vaikutuksia.

Hengitys on yhtä aikaa hienovaraista ja karkeaa, minun ja ei minun, se on automaattista ja samalla tietoista toimintaa.

Alussa oli sana ja sitä seurasi hengitys ja prana, eli energia.

 

Prana= elämänenergia

Pran=ensimmäinen yksikkö (siemenenergia)

Ayam=laajentuminen

 

Pieni vaikutus siemenenenergiaan voi muuttaa koko universumia. Joogi käyttää Shuniaa nollatilaa hyväkseen ja istuttaa siemenen ja muuttaa sitä kautta olevaisen rytmiä ja mallia.

 • Tietoinen hengitys lisää, vitaalisuutta, luovuutta, kontrolloi tunteita, lisää keskittymiskykyä ja tuo tunteen siitä, että kuuluu osaksi kaikkea olevaista
 • Hengitys kontrolloi kaikkia ajatuksia ja tunteita

Hengitysrytmit

Mies: 16-18 hengitystä /min.              Nainen: 18-20 hengitystä/min.
 • 8 hengitystä/min. rentoutuneisuus, stressi vähenee, mentaalinen huomiokyky lisääntyy. Parasympaattinen hermosto saa stimulaatioita. Paraneminen alkaa.
 • 4 hengitystä /min. Positiivisia muutoksia mielessä, lisääntynyt huomiokyky ja selkeys, kehotietoisuus lisääntyy, käpyrauhanen ja aivolisäke alkavat toimia ja ne alkavat luoda meditatiivista pyhää tilaa.
 • 1 hengitystä/min.                  20 s. sis. heng.                  20 s. pid.      20 s. ulos heng.

Aivolohkot toimivat optimoidusti keskenään, tapahtuu dramaattinen muutos rauhoittumisen suhteen, pelot ja huolet väistyvät. Hengitys tuo tietoisuuden hengen läsnäolosta. Intuitio kehittyy. Aivot alkavat toimia erinomaisesti, etenkin vanhat aivot (liskoaivot) ja aivojen etulohko.

Sympaattinen hermosto kuluttaa ja parasympaattinen auttaa kehoa palautumaan.

Syvähengityksen hyötyjä

 • rentouttaa ja rauhoittaa parasympaattisen hermojärjestelmän kautta
 • lisää pranan virtausta
 • vähentää ja poistaa myrkkyjä keuhkorakkuloista
 • tuottaa endorfiineja, auttaa masennukseen
 • tuo aivot uudenlaiseen tietoisuuteen
 • pumppaa selkäydinnesteitä aivoille ja tuo siten lisää energiaa
 • keskittymiskyky lisääntyy ja aivolisäke alkaa tuottaa kemikaaleja ja intuitio kehittyy
 • keuhkojen tilavuus lisääntyy ja uudistaa sitä kautta magneettikenttää
 • puhdistaa verta
 • säätää kehon PH-tasapainoa, joka auttaa hallitsemaan stressaavat tilanteet paremmin
 • energisoi ja lisää vitaalisuutta
 • poistaa tukoksia meridiaaneista
 • aktivoi ja puhdistaa hermokanavia
 • fyysinen ja emotionaalinen paraneminen nopeutuu ja edistyy
 • rikkoo alitajuisia ajattelu- ja toimintamalleja, kuten pelkoja ja epävarmuutta
 • auttaa riippuvuussuhteiden lopettamisessa
 • pienentää kiputiloja esim. synnytyskipuja
 • auttaa hallitsemaan negatiivisuutta ja emootioita
 • lisää selkeyttä, kylmäpäisyyttä ja kärsivällisyyttä

Hengityksen pidätys

Hengityksen pidätyksen päämäärä on asteittainen hermojärjestelmän korjaaminen, aineenvaihduntaan ja emootioihin vaikuttaminen.

Hyödyt

 • Hengityksen pidätys yhdistää kehon eri järjestelmiä.
 • Sisäänhengityksen pidätys voi nostaa verenpainetta hetkellisesti.
 • Uloshengitys laskee hetkellisesti verenpainetta ja vapauttaa nestekiertoa kehossa.
 • Sisäänhengityksen pidätys vaikuttaa sympaattiseen hermostoon.
 • Uloshengityksen pidätys vaikuttaa parasympaattiseen hermostoon.
 • Hengityksen pidätys tuo hyvän arvostelukyvyn tilanteisiin, joissa ollaan kovan paineen alla.

Hiilidioksidin korkea määrä laukaisee sisäänhengityksen aivoissa, ei hapen puute. Useampi täydellinen uloshengitys ennen harjoitusta lisää mukavuutta harjoitukseen.

Osiin jaettu hengitys

Muista: Sisäänhengitys pullistaa vatsan ja uloshengitys vetää vatsaa sisään
 • 4 osaa sisään ja 1 ulos  –  paraneminen, energisoiva ja kohottava
 • 4 osaa sisään ja 4 ulos  –  selkeyttä, valppautta ja rauhasien eritys lisääntyy
 • 8 osaa sisään ja 8 ulos  –  rauhoittaa ja tuo kehotietoisuutta
 • 8 osaa sisään ja 4 ulos  –  keskittymiskyky lisääntyy, energisoi
 • 4 osaa sisään ja 8 ulos  –  rauhoittaa, poistaa blokkeja, auttaa irti päästämiseen

Alla on kommentiosio. Sana on vapaa..

Vastaa