Huoleton elämä

Huoleton huhtikuu 2014

Oletko kokeillut tipatonta tammikuuta, lihatonta lokakuuta tai sokeritonta syyskuuta? Nehän ovat mahtavia kehon puhdistuskuureja, jotka monille jäävät pysyviksi elämäntavoiksi.

Nyt on aika ryhtyä mielen puhdistuskuurille. Me Ong Namossa olemme ottaneet huolettomuuden pysyvästi osaksi elämäämme, ja haluamme haastaa kaikki suomalaiset kokeilemaan huoletonta elämää kuukauden ajan! Osallistu huolettomaan huhtikuuhun kanssamme ja puhdista mielesi kaikesta turhasta painolastista: huolista, murheista, peloista, epäilyistä, levottomuudesta ja jännittämisestä!

Huolettomuus ei tarkoita huolimattomuutta, passiivisuutta eikä vastuun välttelyä. Huoleton ihminen huolehtii toki asioista, jotka tulevat eteen ja edellyttävät toimintaa. Huolettomuus tarkoittaa, että et kuormita mieltäsi murehtimalla menneitä, pelkäämällä tulevaisuutta tai jännittämällä itseäsi kipeäksi. Huolettomuus on yhtä kuin positiivinen elämänasenne. Kun pysyt positiivisena, sinulle tapahtuu vain hyviä asioita. Niin kauan kun uit vastavirtaan ja luot pelottavia mielikuvia tulevaisuudesta, ympäröit itsesi negatiivisella energialla ja vedät puoleesi lisää negatiivisuutta.

Huhtikuun ajan me Ong Namon kundaliinijoogaopettajat tarjoamme sinulle päivittäin pienen oppitunnin ja/tai harjoituksen, joka auttaa sinua pysymään positiivisena, löytämään onnen joka hetkestä ja keventämään taakkaa harteillasi.

Et tarvitse minkäänlaista kokemusta joogasta, meditaatiosta tai mistään muustakaan. Pelkkä elämä riittää kokemukseksi. Päivittäiset oppitunnit ovat joko lyhyitä videoita tai pieniä tekstejä, ja harjoitukset ovat kaikille sopivia, nopeita ja helppoja.

Haasta ystäväsikin mukaan kokeilemaan Huoletonta Huhtikuuta! Mitä voit menettää? Vain pelkosi, huolesi ja ahdistuksesi. Oletko valmis päästämään niistä irti?

Ong Namo – Huolettoman huhtikuun avaus

Huoleton huhtikuu alkaa negatiivisen mielen tyhjentämisellä. Tällä videolla Sach Amrit Singh kertoo negatiivisesta mielestä ja sen hallitsemisesta. Varsinainen harjoitus on alla olevalla videoklipillä.

Tällä voimakkaalla pranayama- eli hengitysmeditaatiolla puhdistetaan negatiivisen mielen nurkatkin. Aloita meditaatio aina Adimantralla (Ong Namo Guru Dev Namo) ja lopeta kolmeen Sat Nam -mantraan. Pyri tekemään meditaatiota 11 minuuttia, mutta jos et heti ensimmäisellä kerralla jaksa niin pitkään, älä välitä siitä. Jo muutaman minuutin harjoitus tuo tuloksia, kun teet keskittyen.

Alku- ja loppumantrat opetetaan toisella videolla (“Alku- ja lopumantrat”)

Irtipäästäminen on edellytys elämästä nauttimiselle ja huolettomuudelle. Opi tehokas menetelmä, jonka avulla pääset irti kuormittavista ajatusmalleista. Huomisessa videossa tehdään fyysinen harjoitus, jolla puristetaan kehoon säilötty negatiivisuus ulos.

Yksinkertainen joogaharjoitus, jolla puretaan kehoon tallentuneita negatiivisia energioita ja emootioita. Tee kahta ensimmäistä liikettä 3 minuuttia kumpaakin, ja viimeisessä asanassa kannattaa pysyä niin pitkään kuin jaksaa; kuitenkin enintään 31 minuuttia. Haasta kehosi päästämään irti!

Hengityksen hallinta on mielen hallintaa. Hengitys on uskomaton työkalu, joka on aina mukanasi. Opit kaksi äärimmäisen tehokasta hengitystekniikkaa, joiden avulla tyynnytät mielesi ja karkotat pelot ja huolet.

Tämä helppo meditaatio auttaa sinua hahmottamaan suhdettasi itseesi ja toisiin ihmisiin. Tee tätä vaikkapa 11 minuuttia. Sen jälkeen olet valmis kohtaamaan haasteet ja ihmiset rauhallisin mielin, menemättä mukaan draamaan.

Tärkeää asiaa meditoimisesta! Olet jo tehnyt muutaman kundaliinijoogan meditaation ja saanut omakohtaisia kokemuksia meditoimisesta – nyt perehdytämme sinut meditaation käsitteeseen, jotta tiedät, mistä siinä on kyse ja saat parhaat hyödyt tulevista harjoituksista

Yksi joogan kahdeksasta osa-alueesta on nimeltään Pratyahar. Älä anna oudon termin hämätä, vaan kuuntele miten Sach Amrit Singh selittää tämän tärkeän käsitteen, joka helpottaa matkaamme kohti huolettomuutta.

Tänään saat ohjeet meditaatioon, joka kierrättää sydänenergiaa rintakehässä ja syventää rakkaudentunnetta.
Mantra: EK ONG KAAR SAT NAM SIRI WAHE GURU

Sach Amrit Singh puhuu tietoisesta läsnäolosta ja siitä, miten se voi muuttaa elämäsi.

Tämä kaunis meditaatio auttaa sinua olemaan kiinnittymättä menneisiin tapahtumiin, olivat ne sitten mukavia muistoja tai ikäviä kokemuksia. Rakkaus, irtipäästäminen, neutraali mieli ja läsnäolo ovat avainsanoja tässä harjoituksessa.

Mantra: SAT NARAYAN WAHE GURU HARI NARAYAN SAT NAM